Wednesday, April 21, 2010

nasza pest & zat teraju

actually story ni dah basi.. tp apa leh buat br ada semangat nk update blog.. klu ada yg nk baca tu baca jela.. tp klu malas nk baca tengok gambar je..
majlis ni blansung di restoran intai-intai kepunyaan brother bad salah sorang staff Akedemi Fantasia klu aku x salah dengar le, pasal staff kt intai-intai tu le ansyik dok habaq ni abg bad punya restoran..

majlis ni sbnrnya sempena meraikan aku dengan el(alias) sebagai rakan kongsi setelah 3 tahun kitorg bsama2 melalui mcm2 pengalaman dlm dunia pniagaan ni.. alhamdulillah selepas 3 tahun, kitorg dah mula nampak hasil dr usaha kitorg selama ni.. yg paling menarik pada kitorg sbnrnya, kitorg x jangka apa yg kitrg buat 3 thn lepas akan jd mcm ni, sbb kitorg bdua ni bkerja..tp syukur kpd allah rezeki mnyebelahi kitrg.. dan yg paling menarik sekali kitrg bjaya mnyelesaikn setiap mslh dengan baik, tu kot rahsia klu org tanya cemana korg leh jlnkn bisnes ni.. yela, ada yg tanya aku, hang ngan el tu sedara ke apa? mana ada sebarang petalian darah pun, aku ngan el ni sbnrnya classmate masa kt sek.teknik taiping dlu.. sepanjang 3 tahun ni kitorg tak pernah sekali pun betengkar pasal mslh2 bisnes ni.. tp trust n honest mmg satu perkara yg paling kitorg beratkn..

lagi satu part plak sbnrnya kitorg nk bagi reward kt isteri ibubapa n semua adik beradik sbb bg aku ngan el, diorg ni semua org2 penting..tanpa semua kt keliling kitorg ni kitorg xkn bleh bjaya.. pada mak ngan abah especially tq bebyk sbb selalu bg sokongan, doa dan adakn saya kt dunia ni..pd isteriku sharina niza tq paham kesebokan suamimu ini.. hahaha..bermadah berhelah sket..
tu semua yg tersurat, yg tersirat pada aku sbnrnya kitorg dpt meningkatkn lg semangat utk terus bjaya dlm bidang ni.. aku pecaya dgn usaha tanpa henti dan banyakkn keje dr byk mengeluh, insya'allah kejayaan akan ada..

meh layan gambar2 sepanjang majlis tu..




sebahagian dr belah keluarga aku


el(alias) n family

sebahagian yang baru sampai

mertua aku


aku dan isteri


el dan family


semua dah sampai


aku dan el




tq abah


abah baca doa

tq mak..

el dan mak


tq pada semua keluarga yang datang..
insya'allah doa kan rezeki yang lebih untuk tahun depan, boleh kita buat di hotel pulak..
acoi kata: buat jangan tak buat...

2 comments: